Sberbanka traži partnera za Železaru Smederevo

Predsednik Vlade Ivica Dačić i zamenik predsednika moskovske Sberbanke Sergej Nikolajević Gorkov razgovarali su danas o mogućnostima da se pronađe strateški partner za Železaru Smederevo i da ova najveća ruska banka sistemski pomogne izvoz srpskih proizvoda u Rusiju. Premijer Dačić je istakao prednosti Srbije kao investicionog područja i izrazio očekivanja da će ruska Sberbanka značajno uticati na unapređenje ekonomskih odnosa Srbije i Rusije. Gorkov je istakao da je ova banka do sada uložila 100 miliona evra u Srbiji i da planira da do kraja godine uloži još toliko. Dogovoreno je da ova finansijska institucija pomogne da se pronađe strateški partner za Železaru Smederevo.

Sberbanka traži partnera za Železaru SmederevoPredsednik Vlade Ivica Dačić i zamenik predsednika moskovske Sberbanke Sergej Nikolajević Gorkov razgovarali su danas o mogućnostima da se pronađe strateški partner za Železaru Smederevo i da ova najveća ruska banka sistemski pomogne izvoz srpskih proizvoda u Rusiju.

Premijer Dačić je istakao prednosti Srbije kao investicionog područja i izrazio očekivanja da će ruska Sberbanka značajno uticati na unapređenje ekonomskih odnosa Srbije i Rusije.

Gorkov je istakao da je ova banka do sada uložila 100 miliona evra u Srbiji i da planira da do kraja godine uloži još toliko.

Dogovoreno je da ova finansijska institucija pomogne da se pronađe strateški partner za Železaru Smederevo.

Sastanku je prisustvovao i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Sberbanka je kupila austrijsku Folks banku i time preuzela i njene filijale u Srbiji, i već je najavila od septembra kreditnu ekspanziju u našoj zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik